Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Gezinsvorming Vergunning

Voor het verblijf als gezin op Curaçao heb je de optie voor gezinsvorming vergunning. Bij het aanvragen van een vergunning is er altijd een hoofdaanvrager en daar voeg je dan gezinsleden aan toe. 

In het aanvraagproces zit er wel een groot verschil in omdat je andere documenten nodig hebt dan bij de hoofdaanvrager. Daarnaast heb je drie soorten gezinsvormingen waar je rekening mee moet houden.

CuraBon kan je hierbij helpen en zorgen dat het gehele gezin een vergunning aan kan vragen.

Vormen van gezinsvorming vergunning

Bij een gezinsvorming vergunning heb je drie soorten gezinsvorming die je kunt aanvragen. Je kunt ook meerdere aanvragen omdat het per gezinslid kan verschillen. 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

Gezin bij echtgenoot: deze vragen wij voor je aan als je jouw echtgenoot/te mee wilt nemen naar Curaçao en jij als aanvrager de hoofdaanvrager bent. Dus stel jij gaat werken en je partner niet, dan ben jij de hoofdaanvrager.

Gezin bij ouders: heb je kinderen die mee emigreren? Dan heb je een gezin bij ouders vergunning nodig. Dit kunnen ook stiefkinderen zijn of geadopteerde kinderen. 

Verruimde gezinshereniging: ga je emigreren naar Curaçao en wil je jouw ouders meenemen? Dit kan als jij de hoofdaanvrager bent.

Kan ik met mijn gezin emigreren naar Curaçao?

Ja dit is mogelijk. We kennen drie soorten gezinsvorming vergunningen waarbij zowel je echtgenoot/e, kinderen en ouders mee kunnen emigreren. 

Per individu dient er een gezinsvorming vergunning te worden aangevraagd dus je kunt niet één aanvraag indienen voor het gehele gezin. 

Bij het aanvragen van deze vergunningen moet er wel duidelijk aangetoond kunnen worden dat er voldoende financiële middelen zijn om het gezin te kunnen onderhouden en dat er een goede huisvesting is geregeld. 

Je kunt niet zonder een gezinsvorming vergunning verblijven met je gezin op Curaçao, ook al heb jij al de vergunning toegewezen gekregen. Het is dus voor ieder gezinslid een verplichte vergunning.

 

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vegunning is aangevraagd

Gezinsvorming vergunning en de bijkomende kosten

Gezinsvorming vergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een gezinsvorming vergunning voor Curaçao komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommissie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de vergunningaanvraag. De leges voor een zes maanden verblijven vergunning bedragen 535 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Waarborgsom: een waarborgsom is een bedrag dat door een persoon wordt betaald als garantie of zekerheid voor het nakomen van bepaalde verplichtingen of om mogelijke schade te dekken. Bij toelating tot Curaçao en je hebt een andere nationaliteit dan Nederlander of Amerikaan, dan moet je een waarborgsom voldoen. Dit is onderdeel van de immigratie- of visumprocedure. 

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places Curacao QR

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code