Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Niet van toepassing verklaring

Een Niet van Toepassing verklaring geeft aan dat de vreemdelingenwet niet van toepassing is op een persoon. Dit betekent dat het aanvraag proces voor een verblijfsvergunning op Curaçao voor deze persoon dus anders werkt. 

Er zijn hier aparte regels voor maar een specifieke groep mensen komen hiervoor in aanmerking.

Meld je aan bij CuraBon en wij begeleiden het volledige vergunningstraject voor jou.

Is een niet van toepassing verklaring verplicht?

De Landsverordening Toelating en Uitzetting (LTU) stelt dat iedere vreemdeling die toegelaten wil worden tot Curaçao in het bezit moet zijn van een van overheidswege toegekende verblijfstitel.

Iedereen die onder artikel 1 valt, met name personen die vallen onder artikel 1c LTU, moeten een verklaring krijgen dat de LTU op hem of haar niet van toepassing is. Deze niet van toepassing verklaring geldt voor alle eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Slechts op vertoon van een Niet van toepassing verklaring kan deze categorie personen worden ingeschreven op Curaçao.

Als je tot deze doelgroep behoort en je wilt (weer) komen wonen op Curaçao, zul je dus verplicht een niet van toepassing verklaring moeten aanvragen.

Kom ik in aanmerking voor een niet van toepassing verklaring?

Je komt in aanmerking voor een niet van toepassing verklaring als een van de volgende situaties bij jou van toepassing is: 

  1. Je bent geboren in Curaçao en hebt de Nederlandse nationaliteit heeft sinds geboorte.
  2. Je hebt de Nederlandse nationaliteit en bent geboren in Aruba voor 1 januari 1986 en op 1 januari 1986 in de Nederlandse Antillen woonde en voor (op) 10 oktober 2010 in Curaçao woonde.
  3. Je hebt de Nederlandse nationaliteit en bent voor 10 oktober 2010 op Bonaire, Sint Maarten of Sint Eustatius geboren is en  op 10 oktober 2010 in Curaçao woonde.
  4. Je bent een kind van een van bovenstaande personen. 

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je niet van toepassing verklaring aanvragen via CuraBon?

Waarom je niet van toepassing verklaring aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat vergunning is ingediend

Vergunning en de bijkomende kosten

Vergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij deze verklaring komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de aanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van een niet van toepassing verklaring bedragen 225 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Documenten kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code