Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Stage- vergunning voor Curaçao

Wil je graag stage lopen op Curaçao? Dan is het belangrijk om te weten dat je een stagevergunning voor Curaçao nodig hebt.

Maak je echter geen zorgen, want CuraBon staat voor je klaar om je stage op Curaçao qua vergunning te regelen!

Is een stagevergunning voor Curaçao verplicht?

Ja, een stagevergunning is verplicht voor buitenlandse studenten die stage willen lopen op Curaçao, ook als je een Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit hebt.

Op Curaçao geldt: of je nu voor een korte of langere periode stage wilt lopen, een stagevergunning is altijd vereist. Dit geldt ook voor als je een afstudeerstage op Curaçao gaat doen.

Bij CuraBon begrijpen we dat jouw stage op Curaçao een unieke kans is om jezelf te ontwikkelen, nieuwe culturen te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Ons team zal je begeleiden door het gehele proces van verzamelen van de benodigde documenten tot aan het indienen van je aanvraag.

Heb ik een Verklaring van Rechtswege nodig?

Studenten die willen gaan stage lopen op Curaçao, dienen een stagevergunning te hebben aangevraagd.

Voor studenten met een Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit is deze stagevergunning een ‘Verklaring van Rechtswege’ of afgekort een VRW. Je hoeft dus geen twee verschillende vergunningen te hebben. 

Zodra wij je Verklaring van Rechtswege hebben aangevraagd, mag je officieel stagelopen op Curaçao.

Let erop dat je zonder deze aanvraag niet verzekerd bent als je gaat stagelopen. Het is daarom sterk aanbevolen om ervoor te zorgen dat je verblijfsstatus in orde is. 

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je stage- vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je stagevergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw stagevergunning is goedgekeurd!

Stage- vergunning en de bijkomende kosten

Stagevergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een stagevergunning komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao. Dit is enkel voor het verwerken van de stagevergunningaanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van stage bedraagt 525 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt. 

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code