Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Pensionado en renteniers vergunning

Een zes maanden verblijven vergunning voor Curaçao biedt voor vele mensen een uitkomst. Je kunt er lekker tussenuit en je kunt zorgeloos verblijven op het eiland. Zie jij dit ook zitten?

Je kunt op basis van verschillende gronden deze zes maanden verblijven vergunning voor Curaçao aanvragen en CuraBon kan je hierbij helpen en adviseren. 

Het belangrijkste is dat je weet wat je doel voor deze zes maanden is en welke vereisten daar bij horen. 

Pensionado regeling en vergunning op Curaçao

Een van de grootste voordelen van met pensioen gaan op Curaçao is het warme en zonnige klimaat. Het hele jaar door kun je genieten van aangename temperaturen en een verfrissende bries van de zee. Het eiland biedt talloze activiteiten voor gepensioneerden, waaronder  wandelen, golfen en het ontdekken van de vele historische bezienswaardigheden.

Daarnaast heeft Curaçao een gunstig belastingklimaat voor gepensioneerden. Je kunt een beroep doen op de zogenaamde pensionado regeling. Het eiland heeft belastingverdragen met verschillende landen, waardoor je mogelijk kunt profiteren van fiscale voordelen op jouw pensioeninkomen. Dit kan het leven als pensionado op Curaçao financieel aantrekkelijk maken.

Rentenier vergunning voor Curaçao

Heb jij een eigen vermogen van ruim 36.000 ANG (Guldens) en ontvang je hierover rente? Dan kun je een renteniers vergunning aanvragen voor Curaçao. Je krijgt deze vergunning voor de duur van een jaar toegekend en na dit jaar kun je een verlenging aanvragen.

Het is van belang dat deze gelden op de rekening bij een bank staan aangezien je voor deze vergunning een bankverklaring nodig hebt van jouw vermogen en de inkomsten.

Met een renteniers vergunning heb je nog geen recht op belasting voordelen want dit heb je alleen met de pensionado regeling. Uiteraard kun je wel later hier een beroep op doen.

Heb jij dus eigen vermogen en wil je voor een langere tijd op Curaçao wonen? CuraBon helpt je bij de aanvraag voor een rentenier vergunning.

 

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vegunning is aangevraagd

Pensionado en renteniers vergunning kosten

Pensionado en renteniers vergunning kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een pensionado en renteniers vergunning komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommissie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de vergunningaanvraag. De leges voor zowel de pensionado- als renteniers vergunning bedragen 635 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Waarborgsom: een waarborgsom is een bedrag dat door een persoon wordt betaald als garantie of zekerheid voor het nakomen van bepaalde verplichtingen of om mogelijke schade te dekken. Bij toelating tot Curaçao en je hebt een andere nationaliteit dan Nederlander of Amerikaan, dan moet je een waarborgsom voldoen. Dit is onderdeel van de immigratie- of visumprocedure. 

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places Curacao QR

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code