Huisdieren mee emigreren

Of je nu van plan bent om te verhuizen voor werk, pensioen of gewoon om van het Caribische leven te genieten, wij staan klaar om je te ondersteunen bij het succesvol emigreren met je huisdier naar Curaçao.

De invoereisen van een hond naar Curaçao

Als je jouw trouwe viervoeter meeneemt naar Curaçao, zijn er een paar belangrijke stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat jouw hond veilig en legaal kan reizen:

 1. Chipidentificatie: Het is verplicht dat je hond gechipt is voordat je naar Curaçao reist. De chip moet voldoen aan de internationale ISO 11784/11785-standaard, zodat jouw huisdier correct kan worden geïdentificeerd.

 2. EU Dierenpaspoort: Zorg ervoor dat je een EU-dierenpaspoort voor jouw hond verkrijgt. Dit paspoort bevat belangrijke informatie over de identiteit van je hond, inclusief het chipnummer en vaccinaties.

 3. Rabiës inenting: Een rabiës (hondsdolheid) inenting is verplicht voor honden die naar Curaçao reizen. Deze inenting moet minimaal 3 weken voor vertrek worden toegediend en mag niet ouder zijn dan één jaar op het moment van vertrek.

 4. Gezondheidsverklaring: Bezoek jouw dierenarts om een gezondheidsverklaring voor je hond te krijgen. Deze verklaring bevestigt dat jouw hond gezond en geschikt is om te reizen. De gezondheidsverklaring mag maximaal 2 weken voor vertrek worden afgegeven.

 5. Ontworming: Zorg ervoor dat jouw hond maximaal 2 weken voor vertrek wordt behandeld tegen wormen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat jouw huisdier vrij is van parasieten.

 6. Behandeling tegen teken en vlooien: Tussen 24 en 48 uur voor vertrek moet je jouw hond behandelen tegen teken en vlooien. Deze maatregel helpt om parasieten te voorkomen en zorgt voor het welzijn van je huisdier tijdens de reis.

 7. Vastleggen in het dierenpaspoort: Alle bovengenoemde gegevens, inclusief datums en tijden van inentingen en behandelingen, moeten door jouw dierenarts in het dierenpaspoort van jouw hond worden genoteerd.

Belangrijke regels voor het vliegen met honden naar Curaçao:

 1. Minimumleeftijd voor vliegen: Puppy’s mogen pas vanaf 15 weken vliegen naar Curaçao. Dit heeft te maken met de rabiës inenting, die op zijn vroegst bij 12 weken kan worden gegeven. Na de rabiës inenting moet je nog 3 weken wachten voordat je mag vliegen, om ervoor te zorgen dat de inenting voldoende tijd heeft gehad om effectief te zijn.

 2. Pitbulls zijn niet toegestaan: Houd er rekening mee dat het niet is toegestaan om Pitbulls in te voeren op Curaçao. 

 3. Honden vanuit Midden- en Zuid-Amerika zijn niet toegestaan: Er geldt ook een algemeen verbod op het invoeren van honden vanuit Midden- en Zuid-Amerika naar Curaçao. Controleer goed de herkomst van je hond voordat je de reis naar Curaçao plant.

Aandacht voor jouw huisdier

Bij CuraBon begrijpen we dat jouw huisdier een speciale plek in jouw hart heeft, en we willen ervoor zorgen dat je een geweldige tijd samen kunt doorbrengen op Curaçao.

Door op de hoogte te blijven van de invoerregels en -beperkingen voor honden op Curaçao, zorg je ervoor dat je jouw huisdier veilig en conform de lokale voorschriften kunt meenemen.

Je hond meenemen als handbagage in het vliegtuig

Als je van plan bent je hondje als handbagage mee te nemen, kijk dan eerst of jouw vliegmaatschappij waar jij mee vliegt dit toestaat. Er zijn enkele belangrijke basisregels waar je rekening mee moet houden:

 1. Gewichtslimiet voor hond en reistas: Houd er rekening mee dat de totale combinatie van het gewicht van je hond en de reistas niet meer mag zijn dan 8 kilo. Dit gewichtslimiet omvat zowel je hondje als alle spullen in de reistas. Zorg ervoor dat je dit limiet niet overschrijdt om vlot door de luchthavencontroles te komen.

 2. Afmetingen van de reistas: De reistas voor je hond moet voldoen aan bepaalde afmetingen. De maximale afmetingen voor de reistas zijn 46 cm lang, 28 cm breed en 24 cm hoog. Als je een reisbench gebruikt, moet deze maximaal 20 cm hoog zijn. Zorg ervoor dat je reistas de juiste afmetingen heeft, zodat deze als handbagage kan worden meegenomen.

 3. Andere regels voor andere landen: Houd er rekening mee dat de regels en voorschriften voor het meenemen van huisdieren in het vliegtuig naar andere landen kunnen variëren. Als je naar andere bestemmingen vliegt dan Curaçao, controleer dan de regels van de betreffende luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming.

Eisen aan een reisbench voor het vliegtuig naar Curaçao

In de meeste gevallen zijn honden te groot om als handbagage mee te nemen en zullen ze dus als ruimbagage vervoerd moeten worden. Geen zorgen, de luchtvaartmaatschappijen hebben speciale voorzieningen om ervoor te zorgen dat je huisdier comfortabel en veilig reist.

In het ruim van het vliegtuig is er een speciaal geventileerd gedeelte waar de huisdieren worden ondergebracht. Hier kunnen ze de temperatuur reguleren, zodat je hond zich prettig voelt tijdens de vlucht. Het is wel belangrijk om te weten dat er een maximale gewichtslimiet is voor je hond en zijn kennel samen. Deze limiet is vastgesteld op 75 kilo. Als het totaalgewicht van je hond en zijn kennel dit overschrijdt, zal je hond als vracht moeten worden vervoerd.

Om ervoor te zorgen dat je huisdier veilig en comfortabel kan reizen, moet je een speciale reisbench aanschaffen. Deze bench moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, dus let erop dat je er een kiest met het IATA keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de bench geschikt is voor vervoer in het vliegtuig.

Het bepalen van de juiste grootte van de reisbench is essentieel voor het welzijn van je hond tijdens de reis. De afmetingen van de bench moeten zijn gebaseerd op de lengte, hoogte en breedte van je hond. Meet je hond vanaf de kop tot aan de staart en tel daarbij de lengte van de voorpoten op voor de totale lengte. De totale hoogte wordt gemeten wanneer je hond zijn hoofd rechtop houdt. De breedte is gelijk aan twee keer de breedte van je hond. Met deze afmetingen kun je de juiste grootte bench kiezen waarin je hond comfortabel kan liggen en zichzelf kan keren.

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren reserveert, want op elke vlucht zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor huisdieren. Let ook goed op de maximale grootte-eisen voor de bench die zijn toegestaan op de vlucht. Als de bench groter is dan toegestaan, zal je hond als vracht moeten worden vervoerd.

Meld je aan, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code