Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Vergunning voor Curaçao voor Nederlanders & USA

Bij CuraBon vragen wij jaarlijks gemiddeld 128 vergunningen aan voor Curaçao, de zogenoemde Verklaring van Rechtswege.

Wil je ook zeker weten dat jouw vergunning wordt toegewezen? Loop geen risico  en meld je eenvoudig aan voor de Curaçaose vergunningsexpertise van CuraBon.

Heb je de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit?

Als Nederlander je vergunning aanvragen voor Curaçao

Als Nederlander je vergunning aanvragen voor Curaçao

Stap 1 – Welke vergunning heb je nodig? 

Bij CuraBon hebben we het aanmeldproces vereenvoudigd met ons handige online formulier. Of je nu van plan bent om te gaan werken, met pensioen te genieten, of andere avonturen te beleven op Curaçao, wij maken het aanmelden moeiteloos.

Tijdens je aanmelding geef je simpelweg aan wat jouw plannen zijn, of je alleen reist, met een partner en/of kinderen. Op die manier krijgen wij een duidelijk beeld van jouw situatie en weten we precies welke vergunning het beste bij jou past. Bespaar tijd en moeite met ons gebruiksvriendelijke formulier, zodat jij je kunt richten op het plannen van jouw droomavontuur op Curaçao.

Stap 2 – CuraBon aan het werk 

Zodra jij alle stappen van ons aanmeldformulier hebt doorlopen, zetten wij meteen alles in gang voor jouw Curaçao-vergunning. Vanaf dat moment nemen wij de touwtjes in handen en begeleiden we je van A tot Z, met alle benodigde documenten en voorbereidingen, totdat we klaar zijn om jouw vergunningsaanvraag daadwerkelijk in te dienen.

Jouw Curaçao-avontuur begint hier, en wij staan klaar om het proces zo soepel mogelijk voor je te laten verlopen.

Veelgestelde vragen - FAQ

De kosten voor jouw Verklaring van Rechtswege variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie. Bij het indienen van je vrijblijvende aanmelding stellen we enkele vragen over je beoogde verblijfsdoel op Curaçao en je gezinssituatie. Bijvoorbeeld, reis je alleen of komt er een partner en mogelijk kinderen met je mee?

Op basis van deze informatie berekenen wij automatisch de kosten voor jouw vergunningsaanvraag. Deze kosten worden duidelijk weergegeven voordat je jouw aanmelding definitief maakt, zodat je volledige transparantie hebt over de kosten voordat je met CuraBon verdergaat. Geen verrassingen, alleen duidelijkheid en transparantie bij CuraBon.

Na jouw aanmelding en het gemakkelijk voltooien van de betaling, gaan wij direct aan de slag met jouw dossier, en dit alles binnen één werkdag. Binnenkort ontvang je een bevestigingsmail waarin je direct jouw inloggegevens vindt voor ons exclusieve online dossiersysteem.

Bij CuraBon hechten we veel waarde aan snelheid en transparante communicatie. Wij staan klaar om jouw Curaçao-avontuur vlot en overzichtelijk te laten verlopen.

Natuurlijk! Als je van plan bent om met je gezin naar Curaçao te emigreren, geef dit dan aan tijdens je aanmelding. CuraBon zorgt ervoor dat de benodigde vergunningen voor alle gezinsleden worden geregeld. Bij ons staat familie centraal, en we zijn er om jou en je dierbaren te helpen bij een soepele overgang naar het prachtige Curaçao.

Absoluut, we kunnen dat voor je regelen! Wel is het belangrijk dat je ons voorziet van de vereiste documenten en dat er geen strafrechtelijke feiten in het spel zijn.

Bij CuraBon nemen we de tijd om jouw dossier zorgvuldig samen te stellen, omdat maatwerk nu eenmaal van groot belang is. We begeleiden je van begin tot eind bij het verzamelen van alle benodigde documenten en we staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Zodra jouw dossier volledig is en er klaar voor is, zal CuraBon de aanvraag voor jouw Curaçao-vergunning indienen. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. We streven ernaar om jouw droom van een verblijf op Curaçao waar te maken!

De Missie & Visie van CuraBon

CuraBon, waarom zijn we begonnen? Nou, omdat Curaçao ons hart heeft gestolen! Onze motivatie vloeit voort uit een diepgewortelde liefde voor dit betoverende eiland en de wens om anderen te laten delen in de schoonheid en rijke cultuur die het te bieden heeft.

We hadden een visie: om een naadloze en zorgeloze manier te bieden voor mensen om te genieten van Curaçao, zonder de gebruikelijke obstakels en verwarring. Ons doel? Iedereen de kans geven om te genieten van de zon, de zee en de bruisende sfeer van Curaçao, of ze nu hier zijn om te werken, te studeren of gewoon te ontspannen.

Dus hebben we CuraBon in het leven geroepen, met een team van gepassioneerde individuen en een missie om het proces van ontdekken en genieten te vergemakkelijken. We willen jou assisteren bij het verwezenlijken van jouw Curaçaose dromen en streven ernaar om dit traject zo moeiteloos en plezierig mogelijk te maken.

Verschil tussen een 'Vergunning' en 'Verklaring van Rechtswege'

Verschil tussen een 'Vergunning' en 'Verklaring van Rechtswege'

Als je overweegt om op Curaçao te werken of stage te lopen, zijn er enkele belangrijke stappen die je moet volgen. Als jij de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit hebt, heb je het voordeel dat je tot zes maanden per jaar als “toerist” op Curaçao mag verblijven om heerlijk te genieten van het eiland.

Echter, als je in die periode van zes maanden wilt werken of stage wilt lopen, is het essentieel om de “Verklaring van Rechtswege” aan te vragen. Hoewel mensen in de volksmond vaak spreken van een “stagevergunning” of een “werkvergunning,” verwijzen deze termen eigenlijk naar hetzelfde document, maar met een ander verblijfsdoel aanvraag voor op Curaçao. 

Mocht je een andere nationaliteit hebben, dan dien je inderdaad een “Vergunning voor Curaçao” en visum aan te vragen. 

Als je van plan bent om langer dan acht maanden op Curaçao te blijven werken, is er meer te doen dan alleen de “Verklaring van Rechtswege” aanvragen. In dit geval moet je ook je verblijfsstatus wijzigen. Dit kom omdat je als Nederlander niet langer dan acht maanden achtere elkaar in het buitenland mag verblijven. Dus dit houdt in dat je je moet uitschrijven in Nederland en je officieel inschrijft op Curaçao.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code