Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Pensioneren op Curaçao

Ben je met pensioen en wil je graag pensioneren op Curaçao? Curaçao heeft een specifieke regeling voor gepensioneerden die bekendstaat als de “Penshonado-regeling” (ook wel geschreven als “Pensionado-regeling” of “Penshonado-programma”).

Deze regeling is ontworpen om buitenlandse gepensioneerden aan te trekken en hen in staat te stellen van bepaalde fiscale voordelen te genieten wanneer ze zich op Curaçao vestigen.

Voorwaarde hiervoor is wel dat je na toekenning van je verklaring van rechtswege een beroep doet op de pensionado regeling. 

CuraBon helpt je bij het begeleiden van het aanvragen van de verklaring van rechtswege voor pensioneren op Curaçao. 

Als pensionado wonen op Curaçao

Heb je de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit en ben je officieel met pensioen? Dan kun je op basis van jouw pensioen bewijs een verklaring van rechtswege aanvragen om als pensionado te wonen op Curaçao. 

Voordeel van deze vergunning is dat je een beroep kunt doen op de pensionado regeling op Curaçao waardoor je gebruik kunt maken van fiscale voordelen ten behoeve van je pensioen. 

Belangrijk om te weten is dat je verklaring van rechtswege een vereiste is voor deze fiscale voordelen. Zodra je een verklaring van rechtswege met als doen pensionado hebt gekregen, kun je jouw fiscale voordelen aanvragen.

Wat houdt de pensionado regeling op Curaçao in?

Hier zijn de belangrijkste kenmerken en voorwaarden van de Penshonado-regeling op Curaçao:

  1. Belastingvoordelen: Gepensioneerden die in aanmerking komen voor de Penshonado-regeling kunnen profiteren van een vast belastingtarief van 10% op hun inkomsten uit buitenlandse bronnen. Deze buitenlandse bronnen omvatten bijvoorbeeld pensioeninkomsten, beleggingsopbrengsten en vermogenswinsten die buiten Curaçao worden gegenereerd.
  2. Leeftijdscriterium: Om in aanmerking te komen voor de Penshonado-regeling, moeten aanvragers ouder zijn dan 50 jaar.
  3. Binnen 2 maanden aanvragen: Binnen 2 maanden na inschrijving op Curaçao zul je bij de belastingdienst moeten aangeven dat je gebruik wilt maken van de pensionado regeling.
  4. Ingeschreven staan als inwoner van Curaçao: Na het ontvangen van een positieve beschikking op de aanvraag van de verklaring van rechtswege, kun je je inschrijven als inwoner van Curaç
  5. Woning aankopen: Binnen 18 maanden na aankomst op Curaçao heb je een woning in bezit van minimaal NAF 450.000 of woon je in een monumentaal huurhuis met een waarde van minimaal NAF 450.000.
  6. Geen arbeid verrichten: je mag niet werken op Curaçao maar je mag wel aandeelhouder zijn voor max 40% van een vennootschap.
  7. 5 jaar buiten Curacao: Voorafgaand aan het aanvragen van de Penshonado-status mag je niet op Curaçao gewoond hebben gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 5 jaar.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vergunning is ingediend

Pensionado vergunning en de bijkomende kosten

Pensionado vergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een Pensionado vergunning voor Curaçao komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de pensionado vergunningaanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van pensioen bedraagt 615 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code