Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Gezinsvorming en hereniging

Met je gezin emigreren naar Curaçao kan middels een gezinsvorming en hereniging vergunning. Gezinsvorming en hereniging zijn qua aanvragen hetzelfde vandaar dat wij gezinsvorming voor Curaçao hanteren. 

Meld je aan bij CuraBon en wij begeleiden het volledige vergunningstraject voor jou.

Verklaring van Rechtswege voor gezinsvorming

Je hebt bij een gezinsvorming ook sprake van onderscheid tussen een Verklaring van Rechtswege en vergunning. 

Een verklaring van rechtswege wordt aangevraagd door gezinsleden met de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit. Een vergunning wordt daarentegen aangevraagd door gezinsleden met een andere nationaliteit. 

Heeft de hoofdaanvrager een Nederlandse nationaliteit en de echtgenoot een Duitse nationaliteit? Dan geldt hier dat er een vergunning voor gezinsvorming voor andere nationaliteiten moet worden aangevraagd. 

Je moet dus echt kijken naar de nationaliteit van het gezinslid dat zich wil vormen bij de hoofdaanvrager.

Hebben kinderen een gezinsvorming verklaring nodig?

Ja, ieder gezinslid dat zich wil voegen bij de hoofdaanvrager heeft een verklaring van rechtswege nodig op basis van gezinsvorming. Deze verklaring hangt vast aan die van de hoofdaanvrager. 

Kinderen onder de 18 jaar kunnen onder hetzelfde aanvraagnummer ingediend te worden en CuraBon zorg voor een correcte indiening. 

De leges aan de Toelatingscommissie geldt per gezinslid dus mocht je met meerdere gezinsleden en dus kinderen emigreren naar Curaçao, dan dien je per gezinslid de leges te voldoen. 

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je verklaring voor gezinsvorming aanvragen via CuraBon?

Waarom je verklaring voor gezinsvorming aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw aanvraag is ingediend

Gezinsvorming aanvraag en bijkomende kosten

Gezinsvorming aanvraag en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een verklaring van rechtswege voor gezinsvorming komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Leges: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de aanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van stage bedragen per persoon 615 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code