Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Werk-vergunning en visum voor Curaçao

Als je gaat of wilt werken en je hebt niet de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit dan heb je een werkvergunning en visum voor Curaçao nodig. Voor zowel vrijwilligerswerk als in loondienst geldt de vergunningplicht. 

Een werkvergunning en visum voor Curaçao is bedoelt voor mensen die langer dan zes maanden willen werken op het eiland. Een voorwaarde voor het aanvragen van de werkvergunning is dat je natuurlijk al een contract hebt getekend met een werkgever op Curaçao 

Het aanvragen van een werkvergunning voor Curaçao wordt vaak als lastigste ervaren omdat er veel papierwerk bij komt kijken. CuraBon weet hoe de procedure voor het aanvragen van een werkvergunning en visum voor Curaçao werkt en wat je nodig hebt.

Voorwaarden werkvergunning voor Curaçao

Om te kunnen werken op Curaçao heb je dus een werkvergunning nodig maar naast een werkvergunning heeft het bedrijf waar je gaat werken ook een Tewerkstellingsvergunning nodig. Dit is de eerste stap die jouw werkgever op Curaçao moet ondernemen. 

Na het toekennen van deze tewerkstellingsvergunning kun  jij een werkvergunning en visum voor Curaçao aanvragen. Hou er dus rekening mee dat dit proces gezamenlijk wel 7-8 maanden kan duren. 

Heb je een werkgever gevonden die al een tewerkstellingsvergunning heeft? Top, dan hoef je alleen een werkvergunning voor Curaçao te regelen en duurt het traject ongeveer 4-5 maanden. 

Is een werkvergunning en visum voor Curaçao verplicht?

Ja, je kunt niet gaan werken zonder een werkvergunning op Curaçao. Zelfs niet als je vrijwilligerswerk gaat doen. Je loopt daarmee het risico voor een boete maar ook het bedrijf waar je werkt, kan hiervoor een boete krijgen. 

Heb je een tijdelijk contract? Geen probleem want een werkvergunning wordt over het algemeen afgegeven voor de duur van maximaal 12 maanden en daarna kun je weer een verlenging aanvragen. 

Wil je maximaal zes maanden werken op het eiland voor een speciale opdracht? Dan is een zes maanden vergunning een betere optie voor je. 

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vegunning is aangevraagd

Werkvergunning en visum voor Curaçao en de bijkomende kosten

Werkvergunning en visum voor Curaçao en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een werkvergunning voor Curaçao komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommissie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de vergunningaanvraag. De leges voor een zes maanden verblijven vergunning bedragen 655 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Waarborgsom: een waarborgsom is een bedrag dat door een persoon wordt betaald als garantie of zekerheid voor het nakomen van bepaalde verplichtingen of om mogelijke schade te dekken. Bij toelating tot Curaçao en je hebt een andere nationaliteit dan Nederlander of Amerikaan, dan moet je een waarborgsom voldoen. Dit is onderdeel van de immigratie- of visumprocedure. 

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Aanmelden

Start met je werkvergunning →

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code