Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Remote werken op Curaçao

Remote werken op Curaçao, dat klinkt toch al een mooie kans die je niet kunt laten liggen. Steeds vaker komen mensen voor een jaar of soms langer naar Curaçao om remote te werken.

Je behoudt je eigen werkgever in het land waar je woont en je gaat er voor een paar maanden tussenuit om te werken voor diezelfde werkgever maar dan vanuit Curaçao.

Belangrijk is dat je huidige werkgever ermee akkoord gaat dat je in het buitenland je werk gaat vervullen.

Is een vergunning voor remote werken op Curaçao verplicht?

Ja dit is verplicht. Het is geen werkvergunning want je begeeft je immers niet op de werkvloer bij een werkgever op Curaçao.

Je mag als Nederlander of Amerikaan maximaal 6 maanden per 12 maanden op het eiland verblijven als toerist. Maar ga je remote werken op Curaçao en blijf je langer dan zes maanden? Dan ben je verplicht om een verklaring van rechtswege aan te vragen zodat je kunt aantonen dat je kunt voorzien in je eigen levensonderhoud.

Het belangrijkste hiervoor is dat je een arbeidscontract hebt en dat je voorgaande loonuitkeringen kunt aantonen.

Voor hoe lang wordt deze verklaring van rechtswege toegekend?

Als je een vergunning aanvraagt voor remote werken op Curaçao wordt deze toegekend voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat je remote opdracht dus langer dan een aantal maanden mag duren maar ook verlengt kan worden.

Let wel op dan je als Nederlander maximaal acht maanden aaneengesloten in het buitenland mag zijn alvorens je moet uitschrijven.

Als je de verklaring van rechtswege hebt ontvangen, ben je vrij om er later voor te kiezen om je alsnog in te laten schrijven op Curaçao. Dit komt omdat de verklaring van rechtswege voor onbepaalde tijd wordt afgegeven en daarmee dus de vrijbrief om je definitief te vestigen op het eiland. De overheid gaat hierbij er wel vanuit dat je ondertussen remote blijft werken op Curaçao.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je verklaring van rechtswege via CuraBon?

Waarom je verklaring van rechtswege via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vergunning is aangevraagd

Remote werken vergunning en de bijkomende kosten

Remote werken vergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een vergunning voor inkomsten uit het buitenland komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Leges: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de aanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van remote werken bedragen 615 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code