Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Verlenging als toerist op Curaçao

Ben je op vakantie en wil je een verlenging als toerist op Curaçao aanvragen? Dit kan gelukkig. 

Als niet Nederlander of Amerikaan mag je maximaal 30 dagen op het eiland verblijven of zolang de duur van jouw visum is afgegeven omdat je een visumplichtige nationaliteit hebt. 

Een verlenging toeristisch verblijf voor Curaçao kun je aanvragen via CuraBon en wij helpen je met het aanvraagproces.

Regels voor verlening als toerist op Curaçao

In beginsel mag je 30 dagen op Curaçao verblijven als toerist. Dus je retourticket of je doorvlucht ticket moet op de dertigste dag vanaf aankomst geboekt zijn. De douane zal hier altijd naar kijken dus zorg ervoor dat je dit goed geboekt hebt ook al wil je een verlening toeristisch verblijf aanvragen. De Toelatingscommissie maakt onderscheid tussen twee worden toeristisch verblijf. 

Niet-visum plichtige landen: Als je valt onder een niet visumplichtig land dat kun je gewoon een ticket boeken naar Curaçao en een verlening aanvragen. De heenreis heb je dan geen papierwerk vooraf. 

Visum plichtige landen: Er zijn diverse landen die een visum nodig hebben alvorens je kunt reizen naar Curaçao. Hier kun je in je eigen land een visum aanvragen en die krijg je voor een bepaalde duur afgegeven. Dit is afhankelijk per land en je mag de gehele duur van dit visum op Curaçao als toerist verblijven, ook als dit langer is dan de 30 dagen. 

Benieuwd of jij visumplichtig bent? De Rijksoverheid heeft een handig overzicht gemaakt hiervan.

Is een aanvraag voor verlening als toerist op Curaçao verplicht?

Ja! Als je langer wilt verblijven dan 30 dagen of de duur van je afgegeven visum als niet Nederlander of Amerikaan dan heb je geen andere optie dan een aanvraag voor verlenging in te dienen. Doe je dit niet? Dan ben je op de 31ste dag illegaal op het eiland. 

Belangrijk om te weten is dat een verlenging van toeristisch verblijf op Curaçao tussen de 7 en 5 dagen voor vervaldatum toeristisch verblijf ingediend moet worden. Je kunt dus niet eerder of later de aanvraag indienen. Het besluit op de aanvraag volgt snel zodat je weet waar je aan toe bent.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vegunning is aangevraagd

Verlenging toeristisch verblijf en bijkomende kosten

Verlenging toeristisch verblijf en bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij verlenging als toerist op Curaçao vergunning  komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommissie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de vergunningaanvraag. De leges voor een verlenging toeristisch verblijf bedragen 525 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een garantieverklaring, etc. 

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code