Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Investeerder op Curaçao

Heb je een vermogen en wil je als investeerder op Curaçao investeren? Dan heeft het eiland diverse mogelijkheden tot een vergunning zodat je als buitenlandse investeerder op Curaçao kunt verblijven. 

Er zijn verschillende soorten van investeringen die je kunt doen en waarbij je gezin ook direct een vergunning kan aanvragen op basis van jouw investeerder vergunning.

Is een vergunning investeerder op Curaçao verplicht?

Indien je van plan bent om langer dan 30 dagen te verblijven op Curaçao vanwege je investering dan heb je verplicht een vergunning als investeerder op Curaçao nodig. Anders val je onder de categorie ‘toerist’ ongeacht of je investeert of niet. Je kunt eventueel een vergunning  aanvragen voor zes maanden op het moment dat je geen investering wilt doen maar wel kapitaalkrachtig bent. Dit is de zogenaamde Overwinteraar/kapitaal houder vergunning.

De overheid wil investeerders op Curaçao motiveren om in vastgoed of in het bedrijfsleven te investeren zodat ook de economie erop vooruit gaat. Een bijkomend voordeel is dus dat je dan een vergunning voor lang verblijf (minimaal 3 jaar) kunt aanvragen. De investering dient voor extra werkgelegenheid te zorgen, buitenlandse deviezen binnen te brengen of de economische ontwikkeling van Curaçao te stimuleren.

CuraBon heeft veel ervaring met buitenlandse investeerders die op Curaçao langdurig verblijven. Denk aan een vakantiewoning of een aandeel binnen een bedrijf waardoor je vaker op het eiland moet komen. Wil jij investeren op Curaçao en langer verblijven dan 30 dagen? CuraBon is dan jouw partner hierin!

Als investeerder op Curaçao, wat is een investering?

Een investering klinkt algemeen maar dat is het in dit geval niet. Op Curaçao worden zakelijke investeringen opgedeeld in drie gradaties beginnende vanaf 500.000 ANG (Gulden). Deze wordt opgevolgd door 750.000 en 1.500.000 ANG (Gulden). Op basis van de hoogte van de investering wordt de duur van de vergunning gekoppeld. 

Als investeerder op Curaçao kun je een zakelijke investering doen in bijvoorbeeld onroerend goed of aandelen binnen een bedrijf ter waarde van bovenstaande bedragen.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je investeerder vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je investeerder vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vergunning is aangevraagd

Investeerder vergunning en de bijkomende kosten

Investeerder vergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een vergunning als investeerder Curaçao komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de stagevergunningaanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van stage bedraagt 635 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Waarborgsom: een waarborgsom is een bedrag dat door een persoon wordt betaald als garantie of zekerheid voor het nakomen van bepaalde verplichtingen of om mogelijke schade te dekken. Bij toelating tot Curaçao en je hebt een andere nationaliteit dan Nederlander of Amerikaan, dan moet je een waarborgsom voldoen. Dit is onderdeel van de immigratie- of visumprocedure. 

Documentkosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code