Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Stage-vergunning en visum voor Curaçao

Als je voor een korte periode voor je studie naar het buitenland wilt dan heb je een stagevergunning en visum voor Curaçao nodig. Op Curaçao hebben we te maken met een stagevergunning en een studievergunning en visum.

Ga je studeren of stagelopen op Curaçao meld je je aan voor een studie- of stagevergunning en visum voor Curaçao.

Is het aanvragen van een stagevergunning en visum voor Curaçao verplicht?

Ja, je hebt te allen tijde een stagevergunning of visum nodig voor je stage op Curaçao. Hierbij wordt er niet gekeken naar de duur van je stage. Dus zelfs al zou je twee dagen stage lopen dan heb je deze stagevergunning of visum voor Curaçao nodig.

Laat dit geen belemmering zijn want het is met de hulp van CuraBon allemaal mogelijk om aan te vragen. Het voordeel is dat wij je begeleiden met het aanvragen van de juiste documten. Zo weet jij dat het proces in goede banen wordt geleid maar ook het bedrijf waar je gaat stage lopen vindt het dan geen probleem.

Wel is het van belang dat je al een stageplek hebt gevonden voordat je je aanmeldt bij CuraBon. Wij hebben namelijk documenten nodig over het bedrijf en zonder deze documenten kunnen we niets aanvragen. 

Het is dus te allen tijde verplicht om een stagevergunning of visum aan te vragen voor Curaçao. 

Studievergunning en visum
voor Curaçao

Studenten die willen studeren op Curaçao, dienen een studievergunning en visum aangevraagd te hebben.

Voor studenten met een een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Amerikaanse is deze studievergunning cq. visum voor Curaçao verplicht. 

Dit houdt in dat je eerst een inschrijving moet regelen bij een hogeschool of universiteit op Curaçao en met deze inschrijving kun je je aanbelden bij CuraBon voor jouw studievergunning. 

De duur van jouw studie op Curaçao maakt hierbij niet uit zolang je maar een inschrijfbewijs hebt van de hogeschool of universiteit waar je gaat studeren. Het is dus ook mogelijk om een minor op Curaçao te volgen of een uitwisseling te doen.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je stage- vergunning en visum aanvragen via CuraBon?

Waarom je stagevergunning en visum aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw stagevergunning is aangevraagd

Stage- vergunning en de bijkomende kosten

Bijkomende kosten voor een Stagevergunning en visum voor Curaçao

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een stagevergunning en visum voor Curaçao komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommissie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de stagevergunningaanvraag. De leges voor een stagevergunning bedragen 525 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

De legeskosten voor een studievergunning dus het daadwerkelijk studeren aan een hogeschool of universiteit op Curaçao bedragen 625 ANG (Guldens – munteenheid op Curaçao)

Waarborgsom: een waarborgsom is een bedrag dat door een persoon wordt betaald als garantie of zekerheid voor het nakomen van bepaalde verplichtingen of om mogelijke schade te dekken. Bij toelating tot Curaçao en je hebt een andere nationaliteit dan Nederlander of Amerikaan, dan moet je een waarborgsom voldoen. Dit is onderdeel van de immigratie- of visumprocedure. 

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code