Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Eigen bedrijf starten op Curaçao

Overweeg je om een eigen bedrijf te starten op Curaçao? Hiervoor moet vergunning worden aangevraagd. 

Zolang je geen inwoner bent van Curaçao heb je een vergunning nodig en op het moment dat je de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit hebt een zogenoemde Verklaring van Rechtswege. 

Meld je aan bij CuraBon en wij begeleiden het volledige vergunningstraject voor jou.

Kan ik een eigen bedrijf starten op Curaçao?

Op het moment dat je een verklaring van rechtswege met doel Eigen bedrijf hebt ontvangen, kun je in feite je eigen bedrijf starten.

Er wordt hier onderscheid gemaakt in twee soorten bedrijven starten:

  1. Je huidige bedrijf in Nederland of Amerika meenemen en doorstarten op Curaçao.
  2. Een nieuw bedrijf vanaf nul opstarten op Curaçao.


Verschil is dat bij de eerste categorie een kamer van koophandel uittreksel benodigd is bij de aanvraag.

Nadat je jouw verklaring van rechtswege hebt ontvangen, kun je naar de kamer van koophandel op Curaçao om en bedrijf in te schrijven. Afhankelijk van de bedrijfsvorm heb je een notariële akte nodig en een vestigingsvergunning. Dit proces kun je ook pas in werking zetten na ontvangst van jouw verklaring van rechtswege.

Heb ik een Verklaring van Rechtswege nodig?

Voor het starten van een eigen bedrijf op Curaçao, doorloop je onder andere de volgende stappen.

  1. Aanvragen verklaring van rechtswege: CuraBon kan deze aanvraag voor jou indienen en ervoor zorgen dat je de juiste documenten hiervoor aanvraagt.
  2. Juridische structuur kiezen: Kies de meest geschikte juridische structuur voor jouw bedrijf. In Curaçao zijn de meest voorkomende bedrijfsvormen een eenmanszaak, een besloten vennootschap (BV) of een naamloze vennootschap (NV). Elk type heeft zijn eigen juridische en fiscale implicaties, dus het is raadzaam om juridisch advies in te winnen om de beste keuze te maken.
  3. Inschrijving Kamer van Koophandel: Ga naar de Kamer van Koophandel (KvK) op Curaçao om jouw bedrijf in te schrijven. Hier ontvang je een KvK-nummer en krijg je toegang tot zakelijke diensten en informatie.
  4. Vergunningen en licenties: Controleer welke vergunningen en licenties je nodig hebt om jouw specifieke bedrijfsactiviteiten uit te voeren op Curaçao. Dit kan variëren afhankelijk van het type bedrijf en de aard van de diensten of producten die je aanbiedt.
  5. Belastingregistratie: Registreer jezelf bij de belastingdienst op Curaçao en krijg een belastingnummer toegewezen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de belastingregels en -verplichtingen die van toepassing zijn op jouw bedrijf.
  6. Zakelijke bankrekening openen: Open een zakelijke bankrekening bij een lokale bank op Curaçao om zakelijke transacties te kunnen uitvoeren.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je verklaring van rechtswege aanvragen via CuraBon?

Waarom je verklaring van rechtswege aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vergunning is ingediend

Vergunning en de bijkomende kosten

Vergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een verklaring van rechtswege aanvraag komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de verklaring van rechtswege voor het starten van een eigen bedrijf op Curaçao. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van dit doel bedragen 615 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code