Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao
NL & USA
Nationaliteit

Verklaring van Rechtswege

Heb jij een Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit? Dan heb je een Verklaring van Rechtswege, afgekort VRW,  nodig voor Curaçao als jij:

  • Langer dan 6 maanden op Curacao wil gaan verblijven als toerist, rentenier of pensionado.
  • Je wil gaan (vrijwillig) werken op Curaçao.
  • Je wil gaan stagelopen of studeren op Curaçao.

Start jouw Curaçao avontuur zonder zorgen!

Allereerst, bij CuraBon houden we van duidelijkheid. Geen verborgen kosten of verrassingen! We werken altijd met vaste tarieven, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Geen gedoe met onverwachte uitgaven, alleen maar transparantie en gemak.

Maar daar houdt het niet op! Bij CuraBon gaan we verder dan alleen maar de Verklaring van Rechtswege aanvragen. We stoppen pas wanneer jouw Verklaring van Rechtswege is goedgekeurd en jij je koffers kunt pakken voor een zorgeloos avontuur op Curaçao.

Ons team van toegewijde professionals staat altijd voor je klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van het proces. Van het invullen van de benodigde formulieren tot het verstrekken van waardevolle informatie over het leven op Curaçao, we zijn er om jou te helpen met een glimlach!

Hoeveel tijd voor mijn emigratie moet ik CuraBon inschakelen?

Vanaf het moment dat jij je bij ons aanmeldt, gaan we meteen aan de slag om jouw Verklaring van Rechtswege te regelen.

Wij zorgen ervoor dat de volledige aanvraagprocedure gemiddeld 4 tot 6 weken in beslag neemt. We begrijpen dat je graag snel wilt beginnen aan jouw Curaçaose avontuur, en daarom doen we ons uiterste best om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Deze tijd is voornamelijk nodig vanwege de benodigde documenten die we moeten verzamelen. We willen er zeker van zijn dat jouw aanvraag vlekkeloos verloopt en dat alle vereiste gegevens correct zijn ingevuld. Maar maak je geen zorgen, we begeleiden je stap voor stap en helpen je met het verzamelen van alle benodigde papieren.

Terwijl wij druk bezig zijn met de aanvraag, kun jij je alvast verheugen op het paradijs dat Curaçao heet!

Zodra wij jouw aanvraag voor de Verklaring van Rechtswege hebben ingediend, kun je direct beginnen met jouw avontuur op Curaçao, zonder te hoeven wachten op de uitslag van de Toelatingscommissie. Of je nu komt om te werken, te studeren, of gewoon te genieten van het Caribische leven, wij staan klaar om jouw reis naar Curaçao zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Begeleiding van A tot Z

Kies voor CuraBon en laat ons jouw avontuur begeleiden van A tot Z. Wij zijn er om jou te ondersteunen, zodat jij optimaal kunt genieten van alles wat Curaçao te bieden heeft!

Waarom je VRW aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw VRW is goedgekeurd!

Verklaring van Rechtswege en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een sVerklaring van Rechtswege komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao. Dit is enkel voor het verwerken van de aanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van stage bedraagt 525 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao) en voor alle andere doelen 615 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao) per persoon, ook voor kinderen die eventueel mee emigreren.

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt. 

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code