Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Werk- vergunning voor Curaçao

Overweeg je om op Curaçao te werken of om vrijwilligerswerk te gaan doen? Hiervoor moet een werkvergunning voor Curaçao aangevraagd worden.

Meld je aan bij CuraBon en wij begeleiden het volledige vergunningstraject voor jou.

Is een werkvergunning aanvragen voor Curaçao verplicht?

Indien je ervoor kiest om (vrijwillig) te gaan werken op Curaçao, is het van belang om te weten dat het aanvragen van een werkvergunning, een Verklaring van Rechtswege, een verplicht is. Dit is ongeacht de duur van je beoogde werkperiode.

Curaçao hecht veel waarde aan het behouden van een evenwichtig arbeidsmarktbeleid. Het beschermt daarbij de rechten en kansen van lokale arbeidskrachten. 

Bij CuraBon begrijpen we als geen ander het belang van een soepel verlopend vergunningsproces. Ons toegewijde team staat klaar om jou volledig te begeleiden. Vanaf het allereerste moment dat je contact met ons opneemt tot het moment dat we jouw werkvergunning voor Curaçao hebben aangevraagd. We hebben uitgebreide kennis van de lokale wet- en regelgeving. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring met het aanvragen van werkvergunningen voor Curaçao.

Wanneer je voor CuraBon kiest als jouw partner in het aanvraagproces, zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de specifieke vereisten die van toepassing zijn op jouw situatie. We helpen je bij het verzamelen van alle benodigde documenten en formulieren. Daarnaast nemen we het indienen van je aanvraag geheel uit handen.

Of je nu een professional, een vrijwilliger of een expat bent die de mogelijkheden van werken op Curaçao wil verkennen, wij zullen jouw werkvergunningaanvraag goed en professioneel begeleiden.

Het verschil tussen een Werkvergunning en Verklaring van Rechtswege

Voor mensen met een Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit geldt een speciale regeling op Curaçao. Zij hebben geen aparte werkvergunning nodig om te werken en te verblijven op het eiland. In plaats daarvan dienen zij een Verklaring van Rechtswege (VRW) aan te vragen.

Met een Verklaring van Rechtswege kun je op Curaçao wonen en werken zonder dat je een aparte werkvergunning en/of verblijfsvergunning hoeft aan te vragen. Dit is te danken aan historische en juridische banden tussen Curaçao, Nederland en de Verenigde Staten.

In de praktijk wordt er vaak gesproken over een werkvergunning maar als jij de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit hebt, vragen we voor jou een Verklaring van Rechtswege aan.

De werkwijze van CuraBon

Bij CuraBon begrijpen we hoe belangrijk het voor jou is om snel aan de slag te kunnen gaan met jouw plannen op Curaçao. We streven ernaar om het proces van het verkrijgen van de Verklaring van Rechtswege (VRW) zo eenvoudig mogelijk te maken.

Onze werkwijze is ontworpen om onze klanten een vlotte en zorgeloze ervaring te bieden, vanaf het moment van aanmelding tot de indiening van de aanvraag.

Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen en de betaling is voltooid, zetten we onmiddellijk alles in gang om jouw vergunningsaanvraag zo snel en efficiënt mogelijk te verwerken.

Waarom je werk- vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je werkvergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw (vrijwilligers) werkvergunning is goedgekeurd!

De bijkomende kosten voor een werk-vergunning

De bijkomende kosten voor een werkvergunning op Curaçao

Het is belangrijk om te weten welke kosten er verbonden zijn aan het verkrijgen van een werkvergunning. Bij CuraBon willen we transparant zijn over de kosten die niet in ons pakket zijn inbegrepen.

Legeskosten: De legeskosten zijn administratieve kosten die worden berekend door de Toelatingscommissie van Curaçao voor de verwerking van de werkvergunning aanvraag. Voor het verkrijgen van een Verklaring van Rechtswege op basis van werk bedragen de legeskosten 615 ANG (Guldens – de munteenheid van Curaçao).

Document kosten: Naast de legeskosten zijn er ook kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, zoals een geboorteakte, enzovoort. De kosten voor deze documenten variëren afhankelijk van waar je ze verkrijgt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de kosten en hoe we je kunnen helpen om jouw werkvergunning voor Curaçao aan te vragen.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code