Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Langere tijd verblijven op Curaçao

Wil je een langere tijd verblijven op Curaçao en genieten van het eiland je te bieden heeft? De overheid van Curaçao maakt het mogelijk om voor langere tijd te verblijven op het eiland.

Je kunt op basis van verschillende gronden deze zes maanden verblijven vergunning voor Curaçao aanvragen en CuraBon kan je hierbij helpen en adviseren. 

Het belangrijkste is dat je weet wat je doel voor deze zes maanden is en welke vereisten daar bij horen. 

Gronden voor een langere tijd verblijven op Curaçao

Je vraag je misschien af wat de gronden / doelen zijn om voor een langere periode op het eiland te mogen verblijven. Het fijne hieraan is dat het voor iedereen in principe mogelijk is. Heb jij een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Amerikaanse? Dan zijn dit de gronden voor de zes maanden verblijven vergunning voor Curaçao:

Overwinteraar: als overwinteraar op Curaçao dien je beschikking te hebben over 36.000 ANG (Guldens) of bijvoorbeeld een eigen gekocht appartement of vaartuig op Curaçao. 

Remote workers: heb je een baan en mag je van je werkgever zes maanden in het buitenland, dus Curaçao, werken? Dan kun je hiermee zes maanden verblijven op het eiland. 

Arbeid: het kan voorkomen dat je voor een werkgever die gevestigd is op Curaçao een klus moet doen die maximaal zes maanden duurt. Hiervoor kun je de zes maanden verblijven vergunning voor Curaçao aanvragen, mits de werkgever een tewerkstellingsvergunning heeft hiervoor. 

Is een vergunning voor een langere tijd verblijven op Curaçao verplicht?

Ja en nee. Het is verplicht als je langer dan 30 dagen of de duur van je visum wilt verblijven op Curaçao. Kom je dus naar het eiland anders dan voor toeristisch verblijf en langer dan 30 dagen? Dan zul je verplicht een zes maanden verblijven vergunning voor Curaçao moeten aanvragen. 

De aanvraag van deze vergunning kan maximaal vier maanden duren en als dit de eerste aanvraag is dan moet je de beslissing afwachten in het buitenland. Zorg er dus voor dat je CuraBon tijdig inschakelt om alles voor je te regelen en aan te vragen zodat je op tijd je vergunning voor zes maanden verblijf hebt.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vegunning is aangevraagd

Een vergunning voor langere tijd en de bijkomende kosten

Een vergunning voor langere tijd en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een zes maanden verblijven vergunning voor Curaçao komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommissie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de vergunningaanvraag. De leges voor een zes maanden verblijven vergunning bedragen 535 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Waarborgsom: een waarborgsom is een bedrag dat door een persoon wordt betaald als garantie of zekerheid voor het nakomen van bepaalde verplichtingen of om mogelijke schade te dekken. Bij toelating tot Curaçao en je hebt een andere nationaliteit dan Nederlander of Amerikaan, dan moet je een waarborgsom voldoen. Dit is onderdeel van de immigratie- of visumprocedure. 

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places Curacao QR

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code