Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL & USA

Nationaliteit

Andere nationaliteit?

Klik hier

Voldoende vermogen

Droom je van een nieuw leven onder de Caribische zon? Curaçao verwelkomt je met open armen, en het goede nieuws is dat je niet noodzakelijkerwijs een baan of werkvergunning nodig hebt om hier te emigreren maar met voldoende vermogen kun je al een vergunning aanvragen.

Als je beschikt over voldoende financiële middelen en wilt genieten van de idyllische levensstijl op het eiland, biedt Curaçao een mogelijkheid om te emigreren op basis van voldoende vermogen.

Heb jij voldoende vermogen voor deze vergunning voor Curaçao?

Als je een Verklaring van Rechtswege (de Curaçaose vergunning voor mensen met een Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit) wilt aanvragen op basis van van “voldoende vermogen/middelen”, dan dien je aan te kunnen tonen dat je daadwerkelijk beschikt over voldoende middelen om jezelf in levensonderhoud te kunnen voorzien.

Maar hoeveel is dat nu precies voldoende vermogen? 

Op Curaçao wordt er gerekend per persoon als volgt:

  • Per volwassene: 1.900 ANG per maand
  • Per kind leeftijd tussen de 12 t/m 17 650 ANG – per maand.
  • Per kind leeftijd tussen de 6 t/m 11 450 ANG – per maand
  • Per kind leeftijd tussen de 0 t/m 5 jr. 300 ANG – per maand

Dit bedrag dien je per persoon x 12 maanden (1 jaar) te kunnen aantonen op bijvoorbeeld een spaarrekening. Als je dit kunt, kom je in aanmerking voor een Verklaring van Rechtswege op basis van voldoende middelen. Deze hoef je maar één keer aan te vragen en is voor onbepaalde tijd geldig.

Maar dit is niet de enigste manier om een vergunning op basis van voldoende middelen te verkrijgen. Twijfel je of je in aanmerking komt? Neem met ons contact op om de mogelijkheden door te nemen. 

Solvabiliteitsverklaring

Een Solvabiliteitsverklaring is een verklaring, uitgegeven door de bank waar jij bankiert. Hierop staan de aanwezige Betaal- en eventueel Spaarrekening weergegeven met de huidige saldo’s en hoe de ervaring van de bank is met jouw als klant.

Om deze verklaring wordt ook vaak gevraagd als je een (nieuwe) bankrekening wilt openen op Curaçao, dus bewaar deze goed. 

Niet iedere bank weet hoe een Solvabiliteitsverklaring er uit moet zien of aan welke eisen deze moet voldoen. Daarom ontvang je van CuraBon bij ieder pakket een voorbeeld verklaring die aan jouw bank kunt laten zien. Deze verklaring dient in het Nederlands of in het Engels te zijn. 

Aanvragen via CuraBon

  1. Deskundigheid: Ons team van ervaren professionals is volledig op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving op Curaçao. We kennen de juiste procedures en eisen die nodig zijn voor een succesvolle vergunningsaanvraag.

  2. Tijdbesparing: Het aanvragen van vergunningen kan veel tijd in beslag nemen, vooral als je niet bekend bent met het proces. Door CuraBon in te schakelen, kun jij je concentreren op jouw emigratie, terwijl wij het papierwerk voor je afhandelen.

  3. Probleemoplossing: Als er tijdens het vergunningsproces uitdagingen of obstakels optreden, weten wij hoe we hiermee moeten omgaan. We kunnen snel en effectief oplossingen bieden om jouw vergunningsaanvraag op koers te houden.

Verklaring van rechtswege en de bijkomende kosten

Verklaring van rechtswege en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een verklaring van rechtswege komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Legeskosten: Dit zijn de administratieve kosten die in rekening worden gebracht door de Toelatingscommisie van Curaçao, enkel voor het verwerken van de stagevergunningaanvraag. De leges voor een Verklaring van rechtswege op basis van stage bedraagt 535 ANG (Guldens – munteenheid Curaçao).

Documentkosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten, denk hierbij aan een geboorteakte, etc. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code