Vergunning voor Curacao

Overige

Nationaliteit

NL of USA nationaliteit?

Klik hier

Tewerk-stellings-vergunning

Voordat je kunt gaat werken bij een bedrijf op Curaçao moet je tewerkgesteld geworden middels een tewerkstellingsvergunning. Dit houdt in dat het bedrijf op Curaçao een tewerkstellingsvergunning nodig heeft alvorens het jij een verblijfsvergunning kunt aanvragen om te mogen werken.

Een tewerkstellingsvergunning wordt dus namens het bedrijf aangevraagd bij het Vergunningloket op Curaçao. Wanneer deze wordt goedgekeurd kun jij als werknemer een werkvergunning aanvragen.

Tewerkstellings-vergunning aanvragen

Zoals aangegeven is het belangrijk dat het bedrijf waar je gaat werken de juiste procedure volgt om een tewerkstellingsvergunning aan te vragen.

Vooraf het aanvraagproces dient de werkgever de vacature aan te melden bij het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Omdat dit een ingewikkeld proces is maar ook een proces wat een cruciale volgorde van te ondernemen acties heeft, is het belangrijk dat CuraBon tijdig wordt ingeschakeld zodat we het proces goed kunnen begeleiden.

Het aanvragen van een tewerkstellingsvergunning duurt ongeveer 3 – 4 maanden waarna de vergunning voor jou als werknemer aangevraagd kan worden. Dit is is een werkvergunning en duurt ook ongeveer 4 – 5 maanden.

Wil jij geen tijd verliezen voordat je kunt starten met werken op Curaçao? Schakel CuraBon in voor jouw tewerkstellingsvergunning en werkvergunning.

Is een tewerkstelling-vergunning verplicht?

Als jij een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit, dan is het bedrijf waar je gaat werken verplicht om een tewerkstellingsvergunning te hebben. Er is geen mogelijkheid om een werkvergunning voor jou aan te vragen zonder een tewerkstellingsvergunning.

Een bedrijf krijgt ook niet zomaar een tewerkstellingsvergunning omdat de overheid de lokale arbeidsmarkt wil beschermen. Een tewerkstellingsvergunning wordt dus ook vaak aangevraagd wanneer de functie niet vervuld kan worden door lokale inwoners.

De werkwijze van CuraBon

Zodra jouw aanmelding bij CuraBon is ontvangen, en je betaling is voltooid, gaan we direct aan de slag om jouw vergunningsaanvraag in gang te zetten.

We zorgen ervoor dat je alle benodigde documenten ontvangt, samen met een uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap door het vergunningsaanvraagproces leidt.

Bij CuraBon zorgen we niet alleen voor de benodigde documenten en begeleiding, maar we dienen ook daadwerkelijk de vergunningsaanvraag namens jou in. We nemen het administratieve proces uit handen en zorgen ervoor dat jouw aanvraag correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Waarom je vergunning aanvragen via CuraBon?

Betrokken team

Snelle communicatie

Transparante & vaste tarieven

Wij stoppen pas nadat jouw vegunning is aangevraagd

Tewerkstellings-vergunning en de bijkomende kosten

Tewerkstellingsvergunning en de bijkomende kosten

Belangrijk om te weten is welke kosten er bij een tewerkstellingsvergunning voor Curaçao komen kijken. Dit zijn kosten die niet onder het pakket bij CuraBon vallen. 

Aanvraag kosten: Omdat een tewerkstellingsvergunning een soort ‘pre’ papiertje is voordat je jouw verblijfsvergunning kunt aanvragen, heb je hier geen leges of waarborgsommen. Deze kosten komen kijken bij een werkvergunning aanvraag. De kosten voor een Tewerkstellingsvergunning zijn afhankelijk van de duur van het benodigde werknemer. 

Let op: op dit moment kun je twee opties aanvragen, namelijk voor 0 – 6 maanden (500 ANG – Guldens) en 6 – 12 maanden (1000 ANG – Guldens).

Document kosten: Er zijn kosten verbonden zijn aan het verkrijgen van de benodigde documenten. Deze kosten variëren afhankelijk van waar je de documenten verkrijgt en of deze nog opgesteld moeten worden.

Een vraag?

Stuur ons een WhatsApp of mail

Fun Places Curacao QR

Fun Places - Curaçao

Vind de leukste Happy Hours, evenement en hipste strandtenten op Curaçao. Met de gratis app van Fun Places Curaçao heb je alles zo gevonden.

Vergunning aanvragen

Meld je aan bij CuraBon om jouw vergunning aan te vragen, welke nationaliteit heb jij?

Nederlandse en Amerikaanse vergunning voor Curacao

NL of USA

Nationaliteit →

Vergunning voor Curacao

Een andere

Nationaliteit →

Scan de code