My application has been submitted but I have not yet received a decision, can I already come to Curaçao and possibly work?

Verblijven op Curaçao zonder Verklaring van Rechtswege #

Als toerist mag je maximaal 6 maanden per 12 maanden op Curaçao verblijven. Per 12 maanden is dus niet een kalender jaar. Stel je gaat in februari naar Curaçao dan loopt jouw 12 maanden periode van februari tot februari. Het is mogelijk dat je niet van plan bent je in te schrijven als lokale inwoner, maar wel wilt werken of verblijven. Dit kan, mits je een Verklaring van Rechtswege hebt. Hiermee kun je legaal op Curaçao werken en verblijven zonder je als inwoner in te schrijven en je hebt geen last van de 6 maanden regels voor toeristen.

Nederlanders hebben het voordeel dat ze op het eiland mogen verblijven zodra ze per e-mail een bevestiging ontvangen dat hun aanvraag voor de Verklaring van Rechtswege in behandeling is genomen. Vanaf dat moment mag je ook beginnen met werken. Je hoeft dus niet de beslissing af te wachten.

Dus, als je van plan bent om op Curaçao te gaan werken (zelfs als het maar voor één dag is of voor vrijwilligerswerk) en/of langer dan 6 maanden te blijven, moet je een Verklaring van Rechtswege aanvragen.

Apply for a permit

Register at CuraBon to apply for your permit, what nationality do you have?

Dutch and American license for Curacao

NL or USA

Nationality →

Permit for Curacao

Another

Nationality →

Scan the code